01-02-2000

Stage lopen in Spanje

Stage lopen is op zich een hele ervaring. Maar kies je voor een stage in het buitenland, dan komt daar nog wat meer bij kijken. De taal, het eten, het klimaat, de mensen, kortom de hele cultuur verschilt van de Nederlandse. Om een prettige stageperiode in het buitenland te hebben, is het van belang dat je een leuke stageplaats hebt. Daarvoor moet je goede voorbereidingen treffen.

Spanje als stageland
Bij Spanje denken veel mensen aan zon, zee, strand, tapas, paella, wijnen, sangria, siesta, flamenco en stierengevechten maar dit land heeft nog veel meer te bieden. Vriendelijke mensen, veel feesten/feestdagen, musea met meesterwerken, winkels met 'Spaanse' prijzen, etcetera.

Spanje is onderdeel van Europa, waardoor veel zaken net iets gemakkelijker te regelen zijn dan in een land buiten de EU. Bijna alle luchthavens in Spanje zijn vanaf Amsterdam binnen een paar uur te bereiken terwijl de tickets vaak heel voordelig worden aangeboden. Spanjaarden hebben een andere cultuur dan Nederlanders maar de cultuur is niet zodanig verschillend (voor Nederlanders) dat een cultuurshock zal ontstaan.

De kosten van het levensonderhoud zijn min of meer vergelijkbaar met Nederland, hoewel Spanje vaak iets goedkoper is (afhankelijk van de bestemming). Als je de mogelijkheid hebt om gedurende of aan het eind van je studie een stage te lopen, is Spanje zeker een aanrader. Je kunt naast een leerzame stage genieten van het heerlijke klimaat, de mooie cultuur en het bruisende uitgaansleven van Spanje. Het is vaak wel een vereiste dat je de Spaanse taal redelijk spreekt omdat vooral de oudere generatie Spanjaarden geen/weinig andere talen, bijvoorbeeld Engels, spreken.

Bemiddeling
In Spanje kan het soms lastig zijn om per e-mail met de juiste persoon in contact te komen. Indien jouw kennis van de Spaanse taal niet bijzonder groot is, bestaat de mogelijkheid dat er misverstanden ontstaan via telefonisch contact. Bij het regelen van een stage is het van belang dat er goede afspraken worden gemaakt waar beide partijen tevreden mee zijn, en natuurlijk de derde partij, de school. Stagebemiddeling kan evt. gedaan worden met behulp van >>Stage in Spanje, die een geschikte plek met huisvesting en Spaanse les tegen studentenprijzen kan vinden. Neem in dat geval contact op via: >>info@stageinspanje.nl of (00 34) 632422749.

Vertrek naar Spanje
'Vertrek naar Spanje' kan je hierbij helpen. Het biedt twee soorten services aan: bemiddeling en begeleiding. En tijdens de stage zijn ze makkelijk, telefonisch of per e-mail, te bereiken voor vragen, kunnen ze je bijstaan in lastige situaties, zowel ten aanzien van je stage als privé, kunnen ze je helpen met het wegwijs maken, zoals bv. waar koop je een tien-ritten buskaart, waar bel je het goedkoopst naar Nederland, waar kan je tweedehandsfietsen kopen, waar je lekker kan eten, waar kan je uitgaan etc.

Lees verder in: >>vertreknaarspanje.nl