21-11-2008

Een bankrekening openen in Spanje

Het openen van een bankrekening in Spanje is noodzakelijk indien u inkomen wil ontvangen van een bedrijf, dat in het land gevestigd is, maar ook om bijvoorbeeld gas, water en licht te betalen of andere services en/of abonnementen. Het betaalpasje is daarbij een middel om makkelijk aan cash geld te komen en een betaalmiddel in supermarkten en winkels. Er zijn vele verschillende banken in Spanje waar u een bankrekening kunt openen. Er bestaan ook legio online banken, zoals ING Direct.

De banken in Spanje vragen om uw paspoort of een zg. NIE (Número de Identidad de Extranjeros) als u een bankrekening wilt openen. Aan het openen van een bankrekening zijn geen kosten verbonden.

Mocht u geen Spaanse bankrekening willen openen om wat voor reden dan ook dan kun je een Nederlandse bankrekening gebruiken vanuit Spanje. Veel van de handelingen kunnen via internet worden verricht. Ook voor het openen van een bankrekening bij een Nederlandse bank zijn allerlei persoonlijke gegevens nodig, zoals het burgerservicenummer, identiteitsbewijs, etc.

De meeste banken rekenen een bepaald bedrag voor transacties. U kunt van te voren onderhandelen over de hoogte van dit bedrag. Indien u geld wilt overmaken van uw Nederlandse rekening naar een Spaanse rekening, houdt u er dan rekening mee dat ook hieraan kosten verbonden kunnen zijn.