25-04-2012

Stage lopen in España

Studenten willen tegenwoordig graag stage in het buitenland lopen. Dit is zeer populair op het moment. De combinatie van een nieuwe uitdaging, avontuur en meer zien van de wereld maakt het aantrekkelijk. Maar weet jij als student in welk land je stage wilt lopen? En in welke stad? Om de keuze iets makkelijker te maken geef ik hieronder weetjes en feiten over Spanje en interessante steden waar je stage kan lopen.

Spanje
De officiële landstaal: Spaans.
Hoofdstad: Madrid
Oppervlakte: 505.992km²
Inwoners: meer dan 47.000.000
Munteenheid: Euro
Typisch Spaans: Flamenco (dans), Sangria (drank), Paella (eten)

Steden
De Spaanse steden die interessant zijn voor stages zijn Barcelona, Madrid en Salamanca. Barcelona staat bekend als de sprankelende wereldstad waar van alles te beleven is. De stad heeft ook culturele hoogstandjes die je een keer in je leven bezocht moet hebben. Standbeeld van Columbus en Sagrada Familia bijvoorbeeld. Madrid is ook een geweldige stad. Deze stad bruist en heeft veel pleinen gevuld met drukte, gezelligheid, interessante musea, heerlijke restaurants en adresjes om te dansen. Salamanca is de studentenstad van Spanje. Het is een gezellige en kleinschalige stad vol met historische gebouwen. Het bezit een fantastische plaza met tientallen terrasjes, restaurants en uitgaansmogelijkheden.

Het zijn drie steden met elk hun eigen charmes. In elke stad is het ook mogelijk een kwalitatieve >>taalcursus Spaans te doen. Als je er tenslotte toch bent, waarom dan niet een mooie wereldtaal erbij leren. Stages in het buitenland zijn een levenservaring en is elke student aan te raden die van reizen en andere culturen houd.

Lees ook:
>> Salamanca, historie en monumenten
>> Het Barcelona van Gaudí
>> Het andere Madrid